Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Στον Γιώργο Μάζο από τη Νεμέα για την παραγωγή βιολογικής σταφίδας αποξηραμένης στη σκιά.
Σταφίδες Golden Black
Θαύματα υπό σκιάν «Είναι μεγάλη η χαρά για έναν παραγωγό όταν οι κόποι, οι αγωνίες και το μεράκι του αναγνωρίζονται από τους άλλους», είπε μεταξύ άλλων κατά τη βράβευσή του ο Γιώργος Μάζος, ο οποίος άρχισε το 2010 να καλλιεργεί βιολογικά περίπου 30 στρέμματα μαύρης κορινθιακής σταφίδας στην Αρχαία Νεμέα. Και πράγματι, ο κόπος είναι μεγάλος. Η βιολογική καλλιέργεια δεν είναι παιχνιδάκι, ούτε η μέθοδος αποξήρανσης που έχει επιλέξει: φυσικά, υπό σκιάν. Αυτό σημαίνει ότι κρεμάει τα σταφύλια τσαμπί τσαμπί σε σύρματα κάτω από υπόστεγα, ώστε να αερίζονται καλά και να μη σπάνε οι ρώγες τους. Με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο, που εφάρμοζαν παλιά λίγοι μερακλήδες σταφιδάδες, απαιτείται ο τετραπλάσιος χρόνος από ό,τι με την ξήρανση στον ήλιο. Αυτό όμως κάνει τη διαφορά: οι βιολογικές σταφίδες Golden Black του Γιώργου Μάζου έχουν φρουτώδες άρωμα, ζουμερή σάρκα, έντονη γεύση και δεν είναι κολλώδεις. Το ελληνικό super food στα καλύτερά του! Η αισιόδοξη νότα στο τέλος της ομιλίας του κ. Μάζου συμπυκνώνει και τη φιλοσοφία της εταιρείας: «Με ποιότητα, συνέπεια, αυτοπεποίθηση για τα προϊόντα μας, στρατηγική και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε όλοι μας να συνεχίσουμε δυναμικά σε ένα πολύ καλό μέλλον».
Πληροφορίες: Αρχαία Νεμέα, Τ/6942-965.906, www.goldenblack.gr. Τις σταφίδες Golden Black τις βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν.