
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Η Lidl Κύπρου, ο Γαστρονόμος και η σεφ Μαριλένα Ιωαννίδου παρουσιάζουν έναν οδηγό βιωσιμότητας στην κουζίνα, για το πιο χαρακτηριστικό κυπριακό προϊόν, το εθνικό μας προϊόν, το χαλλούμι. Μια συνταγή και 4 πρωτότυπες ιδέες για το χαλλούμι που μας περίσσεψε.
Σε κύβους για μεζέ
Κόβουμε το χαλλούμι σε κύβους, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, κοπανισμένους σπόρους μουστάρδας και ροζ πιπέρι, προσθέτουμε αν θέλουμε ελιές (πράσινες ή μαύρες) και έχουμε εύκολα ένα πικάντικο μεζέ για ούζο, ζιβανία ή κρασί.
Αλμυρά Muffins
Muffins με χαλλούμι που έχει περισσέψει μαζί με δυόσμο δημιουργούν έναν τέλειο συνδυασμό για αλμυρά muffins. Ιδανικά για πρωινό.
Ομελέτα με χαλλούμι
Το φυλάμε στην κατάψυξη -τριμμένο, σε κομματάκια ή σε φέτες- για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα, όταν θα θέλουμε να φτιάξουμε μια
ομελέτα με χαλλούμι στον φούρνο.
Χαλλούμι bread
Ανακατεύουμε μαζί τριμμένο χαλλούμι και βούτυρο (με ή χωρίς σκόρδο) και το κρατάμε στην κατάψυξη. Εκτός από χαλλούμι (garlic) bread
μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να νοστιμίσουμε απλά βοδινά burgers ή steaks ή ακόμα ψητές πατάτες (baked potatoes).
Σαγανάκι με ντοματίνια και χαλλούμι
Το γνωστό κι αγαπημένο σαγανάκι σε μια διαφορετική και πανεύκολη προσέγγιση. Το απολαμβάνουμε με ψωμί ολικής άλεσης LIDL ή το χρησιμοποιούμε σαν σάλτσα για Σπαγγέτι COMBINO.
Για να το φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας: βάζουμε 10γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης σε κατσαρόλα, προσθέτουμε 300γρ. ντοματίνια και ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια 420γρ Pasta Sauce Basil COMBINO και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον βασιλικό και 300γρ χαλλούμι ΓΑΛΠΟ, σε φέτες ή κομματάκια. Σερβίρουμε αμέσως.