
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ θάλασσα στο πιάτο σας μέσα από τέσσερις ευφάνταστες συνταγές.
Υλικά
- 2 κιλά σφυρίδα, κομμένη σε φέτες, από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. πατάτες
- 400 γρ. κρεμμύδια
- 800 γρ. ώριμες ντομάτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ. περίπου. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ψήνουμε, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να αρχίσουν να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να μείνει μια ελαφριά σάλτσα.
- Εντωμεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και τηγανίζουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τις βγάζουμε σε πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε στη συνέχεια το ψάρι και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Το βγάζουμε σε πιάτο.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες με τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από πάνω το ψάρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, ανάλογα με πόσο χοντρές είναι οι φέτες του ψαριού, προσέχοντας να μην βαρυψηθεί το ψάρι. Σερβίρουμε αμέσως.