Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΜια επίσκεψη στις ψαραγορές Blue Island είναι αρκετή για να σας δώσει την έμπνευση που χρειάζεστε, αλλά και τα πιο φρέσκα ψάρια στην αγορά.
Υλικά
- 1 κιλό μπαρμπούνια από τις ψαραγορές Blue Island, μέτριου μεγέθους
- Λίγο αλεύρι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τη γλυκόξινη σάλτσα ταρτάρ
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 10 γρ. μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. κάππαρη ξιδάτη
- 25 γρ. αγγουράκια ξιδάτα
- 6 σταγόνες worcester sauce
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας σπιτική μαρμελάδα κιτρόμηλο
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα: ψιλοκόβουμε την κάππαρη και τα ξιδάτα αγγουράκια και τα βάζουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στη συνέχεια τη worcester sauce, τον χυμό λεμονιού και τη μαρμελάδα κιτρόμηλο, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στο ψυγείο.
- Όταν θα θέλουμε να σερβίρουμε, αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια και τα τηγανίζουμε σε ζεστό (αλλά όχι καυτό) λάδι. Για μπαρμπούνια μέτριου μεγέθους, υπολογίζουμε 3’ περίπου από τη μια πλευρά και 2’ από την άλλη, για να πάρουν χρυσαφί χρώμα χωρίς να ξεροψηθούν.
- Σερβίρουμε αμέσως με τη γλυκόξινη σάλτσα ταρτάρ που έχουμε ετοιμάσει.