https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/aggoyrontomata-me-3inomyzh8ra-kai-pagwmeno-kri8ino-mpiskoto
Μια τραγανή ανάμνηση του καλοκαιριού, σε μια ζουμερή σαλάτα με αγγούρι, ντομάτα, ξινομυζήθρα και παξιμάδια κρίθινα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/faba-me-kremmydath-saltsa-ntomatas
Επιλέγουμε μία από τις εξαιρετικές φάβες του τόπου μας, όπως Σαντορίνης, Πάρου, Φενεού, Αμοργού κ.ά., και ετοιμάζουμε το πιο δημοφιλές όσπριο της εποχής....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/keftedes-thganhtoi-kai-pshtoi-me-kroysta-giaoyrtioy-kai-traganes-pikantikes-pites
Τριών λογιών κιμάδες, κουκουνάρι και μουστάρδα στη «ζύμη», ελαφρύ τηγάνισμα, τελείωμα στον φούρνο με αρωματικό μείγμα γιαουρτιού. Είναι απίθανοι αυτοί οι κεφτέδες!...
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/arní-sth-gástra-me-koyskoýs-kapnisth́-melitzána-kai-piperiés-flwrínhs
Το σιγοψημένο αρνάκι ταιριάζει γάντι με το κους κους που έχουμε εμπλουτίσει με καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/mpakaliaros-prasoselino-ston-foyrno-me-manitaria-aygokommenos
Είναι πολύ ωραίο αυτό το θαλασσινό πρασοσέλινο! Ο σεφ φτιάχνει ένα πυκνό αυγολέμονο σαν μαγιονέζα και παράλληλα ψήνει ή σοτάρει τα βασικά υλικά του φαγητού, για να δώσει το καθένα εντονότερα τη γεύση του....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/kokoras-me-pligoyri-stafides-kai-prasa
Πληθωρικό φαγητό για κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια ο κόκκορας, γεμιστός με πλιγούρι, σταφίδες και πράσα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/snaks-street-food/manitaria-pshta-gemista-me-krema-grabieras
Ανοίγουν ιδανικά ένα καλό τραπέζι αυτά τα μανιτάρια, που ψήνονται για να μαλακώσουν και γεμίζονται με βελούδινη μπεσαμέλ, εμπλουτισμένη με βουτυράτη γραβιέρα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/olo-sokolata/troyfes-me-mayrh-sokolata
Αυτό το μοναδικό κέρασμα είναι έτοιμο εύκολα και μόλις σε 20 λεπτά. Το μόνο δύσκολο είναι ότι πρέπει να περιμένουμε 5 ώρες μέχρι να το γευτούμε....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/gioybetsi-me-keftedakia-kotopoyloy
Οικογενειακό και πεντανόστιμο το μελωμένο κριθαράκι με τα μυρωδάτα κοτοκεφτεδάκια. Ιδανική συνταγή τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα κυριακάτικο, πιο επίσημο, γεύμα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/reby8ia-me-melitzanes-sthn-katsarola
Με μελιτζάνες, ντοματίνια και μυρωδικά, αυτά τα ρεβύθια γίνονται ένα απολαυστικό, ζουμερό και άκρως εποχικό φαγητό. Ιδανικά τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με μια πικάντικη φέτα και αφράτα παξιμάδια....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/reby8ia-ston-foyrno-me-anh8o-kai-lemoni
Είναι πολύ γευστικά αυτά τα λεμονάτα ρεβύθια που ξεκινάνε στην κατσαρόλα και τελειώνουν στον φούρνο. Οι πιπεριές και ντοματίνια τους δίνουν χρώμα κι ο άνηθος και το δεντρολίβανο άρωμα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/mpriam-laxanikwn-foyrnisto
Ένα μοναδικό λαδερό με ποικιλία καλοκαιρινών λαχανικών. Από κολοκυθάκια και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και ντομάτες....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/psári-alá-spetsiẃta
Συνήθως προτιμώνται η συναγρίδα κι η σφυρίδα για τη συνταγή-σήμα κατετεθέν των Σπετσών, μπορούμε όμως να επιλέξουμε κι άλλα ψάρια που μας αρέσουν και είναι στην εποχή τους....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/kormos-me-xaroypopa3imada-rakomelo-kai-kardamo
Τα παξιμάδια χαρουπιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γλυκές συνταγές με εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως αυτός ο σούπερ απολαυστικός κορμός σοκολάτας....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/gioybetsi-me-melitzanes-mozzarella-burrata-kai-saltsa-ntomatas-piperias-flwrinhs
Μελωμένο και πεντανόστιμο το γιουβέτσι με τις μελιτζάνες, την σάλτσα αλλά και την πινελιά-έκπληξη του Αστέριου Κουστούδη, τη mozzarella burrata, που σπάζοντάς την, αποκαλύπτει όλη την βουτυρένια γλύκα της....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/snaks-street-food/omeleta-rolo-me-kaseri-syglino-piperies-flwrinhs-kai-kaserath-saltsa
Μια πλούσια, λιχούδικη εκδοχή της ομελέτας που στο τέλος περιχύνεται με λεία, κασεράτη κρέμα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/snaks-street-food/πεϊνιρλί-με-κασέρι-παστουρμά-και-αυγό
Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας, αυτό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς, το κασέρι, τρυπώνει στο κλασικό πεϊνιρλί για μοναδικές απολαύσεις....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/ξινός-τραχανάς-με-κολοκύθα-μανιτάρια-και-βολάκι-άνδρου
Ένας ενδιαφέρον συνδυασμός πεντανόστιμων υλικών που κάνουν τον ξινό τραχανά ένα γκουρμέ πιάτο αξιώσεων....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/καλαμαράκια-γεμιστά-με-ουζάτο-πλιγούρι-κουκουνάρι-και-σταφίδες
Ένας πολύ ωραίος μεζές για την παρέα, που ταιριάζει πολύ με τσίπουρο και ούζο. Μπορείτε να το σερβίρεται και σαν κυρίως πιάτο σε ένα τραπέζι αν δεν τα κόψετε σε φέτες....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/φασολάδα-με-παστουρμά-και-λάχανο-τουρσί
Μετά τις ατασθαλίες του Σαββατοκύριακου έχουμε όρεξη για κάτι απλό, όπως μια φασολάδα. Τη συνδυάζουμε με ψωμί απαραιτήτως και αν θέλουμε προσθέτουμε παστουρμά και λάχανο τουρσί....