Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Αποθήκευση για αργότεραΒελούδινη σοκολάτα που λιώνει στο στόμα με το αρωματικό μέλι να δίνει γλύκα στη σωστή δόση, χωρίς να κλέβει από τη δόξα της σοκολάτας. Το κακάο έρχεται να τελειοποιήσει το όλον.
Υλικά
178 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας με περίπου 72% κακάο
180 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 γρ. μέλι
45 γρ. βούτυρο αγελαδινό
κακάο σε σκόνη, για την επικάλυψη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τρούφες με μαύρη σοκολάτα, ξεκινάμε λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η κρέμα να ζεσταθεί, αλλά χωρίς να αφρίσει και να φουσκώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε 3 δόσεις στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά με ελαστική σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να κρυώσει και να φτάσει τους 45°C, να το νιώθουμε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε το μείγμα για 5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να σφίξει και να πλάθεται.
Πλάθουμε περίπου 20 στρογγυλές μπαλίτσες και τις περνάμε από το κακάο μέχρι να καλυφθούν εντελώς.