
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια κλασική μους σοκολάτας που θα κλείσει με τον ιδανικό τρόπο ένα τραπέζι.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
- 300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- 1/4 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού
- 450 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 3 ασπράδια
- 140 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
Σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια ή αμύγδαλα, καβουρδισμένα στον φούρνο στους 160°C ή σοκολάτα σε νιφάδες
Διαδικασία
- Για τη βελούδινη μους σοκολάτας, ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, μόλις κάψει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν.
- Προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη, μία κουταλιά τη φορά, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη, σταθερή μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να μη χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή με νιφάδες σοκολάτας.