Κείμενο: Λίνα Καπετάνιου
Συνηθίζω να φτιάχνω κουσκούς με ελάχιστο βούτυρο, τριμμένα λαχανικά εποχής και παρμεζάνα. Οποτε έχω φτιάξει τη συνταγή με το κουσκούς από βουβαλίσιο γάλα είναι πολύ πιο νόστιμη! Εχει τη γεύση και την υφή ενός πολύ βουτυράτου και μυρωδάτου πιάτου, χωρίς να έχω προσθέσει έξτρα βούτυρο. Παράγεται στα Ανω Πορόια Σερρών από την οικογένεια της Γεωργίας Ανδρεάδου. Οι ίδιοι κυκλοφορούν μια μεγάλη γκάμα ζυμαρικών (χυλοπίτες, τραχανάς, παπαρδέλες, κριθαράκι και άλλα)- όλα φτιαγμένα με βουβαλίσιο γάλα.
Λεβόν Τερτσιάν, Παραδοσιακό Μπακάλικο