Φρούτα
Μήνας των εσπεριδοειδών είναι ο Φλεβάρης, αφού αυτά είναι τα μοναδικά φρούτα που βρίσκουμε φρεσκοκομμένα. Ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, κυδώνια και ρόδια είναι στην πλειονότητά τους συντηρημένα σε ειδικά ψυγεία. Γκρέιπφρουτ θα βρούμε κυρίως από Κρήτη, λεμόνια αρωματικά και ζουμερά από Λακωνία, Κορινθία και Στερεά Ελλάδα, μανταρίνια κυρίως Αργους και Ερμιόνης, και πολύ μικρότερες ποσότητες Χίου, Καλύμνου και Κρήτης, πορτοκάλια, ως επί το πλείστον Μέρλιν, από τη Κρήτη και την Πελοπόννησο, αλλά και αιματόσαρκα σαγκουίνια Πελοποννήσου. Επίσης, μοσχοβολιστά νεράντζια, φράπες και περγαμόντα.
Λαχανικά
Οι χαμηλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες είναι ό,τι πρέπει για νόστιμα κηπευτικά: Αγκινάρες (εξαιρετικές από τις Κυκλάδες, νόστιμες και σε αφθονία του Ναυπλίου), κάρδαμο, κουνουπίδια, λάχανα κάθε λογής -κεφαλωτά (τα κλασικά, σφιχτά), αφράτα ή κοζανίτικα (ιδανικά για λαχανοντολμάδες), κόκκινα και κατσαρά (Μιλάνου) - και ακόμη μπρόκολο, σπανάκι, μαρούλι, σέσκουλο, ραδίκια, μυρώνια και καυκαλήθρες, σέλινα, σαλάτες, τσουκνίδες και άλλα χορταρικά.
Επιμένουμε βιολογικά, κυρίως στα λαχανικά των οποίων καταναλώνουμε τις ρίζες, αφού είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα με αγροχημικά: καρότα, σελινόριζες, παντζάρια, πράσα, πατάτες, ραπανάκια, μαραθόριζες, κρεμμύδια ξερά και χλωρά. Τέλος, σε κάποιους πάγκους λαϊκής βρίσκουμε ρόκα, όχι μόνο καλλιεργημένη, αλλά και άγρια, όπως και βουνίσια χόρτα.
Ψάρια - θαλασσινά
Όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες, έχουμε αφθονία σε ψάρια και θαλασσινά, και μάλιστα με ιδιαίτερα νόστιμη σάρκα: Αθερίνα, αστακός, γαρίδες, γοφάρια, γυαλιστερές, καλαμάρια, καραβίδες, κουτσομούρες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, παλαμίδες, στήρες, χταπόδια.
Μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, μεγάλα ψάρια ,όπως ροφοί, συναγρίδες, σφυρίδες και τσιπούρες, ξενερίζουν (δηλαδή έρχονται σε πιο ρηχά νερά) λόγω κρύου και έτσι είναι ευκολότερη η αλιεία τους. Βρίσκουμε άφθονα και όλα τα βραστόψαρα ή πετρόψαρα, όπως χάνους, πέρκες, γύλους, μικρές σκορπίνες, δράκαινες, χειλούτσες, χελιδονόψαρα, λύχνους, καπόνια, πεσκανδρίτες, σαλάχια, χριστόψαρα και άλλα μικρόψαρα που ζουν κοντά στα βράχια.
Επίσης ισχύει η επιτρεπόμενη περίοδος αλιείας για όστρακα: κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια και καλόγνωμες. Αυτόν το μήνα είναι η περίοδος αναπαραγωγής του μπακαλιάρου, της γλώσσας και του λαβρακιού. Συνεπώς αυτά τα ψάρια δεν τα καταναλώνουμε τον Φλεβάρη, όπως επίσης ούτε ξιφία, γαλέο, κόκκινο τόνο, πίνες, πετροσωλήνες και μεγάλα χτένια, που είναι απειλούμενα ή προστατευόμενα είδη.