Eμπνευσμένο από το βορειοευρωπαϊκό glühwein, τονώνει και ζεσταίνει. Διαλέγουμε φρέσκα μπαχαρικά, ολόκληρα, και τα τρίβουμε εμείς για το μάξιμουμ της μυρωδιάς τους.
Υλικά
1,5 λίτρο κρασί κόκκινo
50 γρ. μέλι
25 γρ. ζάχαρη σκούρα, καστανή
2 κουτ. γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά της αρεσκείας μας σε σκόνη ή κοπανισμένα καλά στο γουδί (π.χ. κανέλα, γαρύφαλλο, μαύρο πιπέρι, ροζ πιπέρι, τζίντζερ, γλυκάνισος, κάρδαμο)
1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σιρόπι (προαιρετικά, το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Μυστικά
- Για τη συνταγή αυτή θα χρησιμοποιήσουμε ένα φτηνό, αλλά όχι κακό, κόκκινο κρασί.
-Τα μπαχαρικά θα σκεπάσουν μεν όποιες μυρωδιές (καλές ή κακές), αλλά σε περίπτωση που αυτές είναι έντονα δυσάρεστες, θα γίνουν αντιληπτές επειδή το κρασί θα είναι ζεστό.
Διαδικασία
Για το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και το μέλι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να βγουν τα αρώματά τους.
Ξαναζεσταίνουμε το κρασί.
Το περνάμε από σουρωτήρι με ψιλή σίτα.
Σερβίρουμε σε θερμανθεκτικά ποτήρια ή σε κούπες. Πίνεται ζεστό.