Το ιδανικό κέρασμα όταν καλείτε φίλους στο σπίτι. Τα μάφινς με ροκφόρ και καρύδια είναι εύκολα στην εκτέλεση και ιδιαίτερα σε γεύση.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό
5 κουτ. σούπας νερό
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο, για τα φορμάκια
180 γρ. γάλα
80 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί), σε μικρά κομματάκια
60 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα γρήγορα μάφινς με ροκφόρ και καρύδια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ το αυγό με το νερό, το ελαιόλαδο και το γάλα.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα κομματάκια ροκφόρ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Λαδώνουμε φορμάκια για μάφινς και, αν θέλουμε, τα επενδύουμε με ειδικά καραμελόχαρτα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
Ψήνουμε τα μάφινς στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε. Ιδανικά τρώγονται ζεστά.