
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΤούτη την εποχή του χρόνου που οι θερμοκρασίες πέφτουν, τα βράδια γλυκαίνουν και οι σπιτικές γεύσεις βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, ένα ωραίο κρασί απο το κτήμα ΓΑΙΑΣ απογειώνει πάντα την εμπειρία μιας σύναξης.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Θαλασσινό αλάτι
- 40 γρ. μουστάρδα
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι τσαγιού ρίγανη ξερή
- 75 γρ. έψημα
- 15 γρ. ξίδι
ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, ερυθρό
Διαδικασία
- Βάζουμε τα παϊδάκια σε λεκάνη και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
- Τα τοποθετούμε στη συνέχεια σε ταψί (καλυμμένο με λαδόκολλα) και τα ψήνουμε στον φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία για 1 περίπου ώρα. Αφού ψηθούν και ροδοκοκκινίσουν τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα περιλούζουμε με το έψημα και το ξίδι. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.