Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜε Ροδίτη και Μοσχάτο στη βάση, αλλά και αψιθιά, κινίνη, χαρούπι, φασκόμηλο και κόλιανδρο φτιάχνεται το Vamma, το νέο βερμούτ ελληνικής παραγωγής, εμπνευσμένο από τον πατέρα της ιατρικής, τον Ιπποκράτη. Γλυκό στο ξεκίνημα, αρωματικό, γεμάτο και με χαρακτηριστικά πικρή επίγευση, πίνεται σκέτο, με πάγο, με τόνικ ή δίνει ελληνικό χαρακτήρα στα spritz, όπως αυτό εδώ, που έχει ένα ακόμη ελληνικό βερμούτ, το Otto’s, και τζιν, που μπορεί κι αυτό κάλλιστα να είναι ελληνικό.
Πόπη Σεβαστού
Υλικά
- 30 ml Vamma Vermouth
- 30 ml Votanikon Gin ή κάποιο άλλο, κατά προτίμηση ελληνικό
- 30 ml Otto’s Athens Vermouth
- 1 κουτ. γλυκού ελληνικός καφές
- πάγος
- μια κορφή δυόσμου και φλούδα πορτοκαλιού για γαρνιτούρα
- Ξινό Νερό
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ελληνικό spritz με τζιν και βερμούτ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το Ξινό Νερό, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Περνάμε από ένα χάρτινο φίλτρο καφετιέρας και έπειτα σερβίρουμε πάνω σε πάγο, σε ένα χαμηλό ποτήρι τύπου old fashioned.
- Προσθέτουμε το Ξινό Νερό, ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και το πορτοκάλι και σερβίρουμε.