Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Αποθήκευση για αργότεραΔροσιστικό και αναζωογονητικό, θα το σερβίρουμε ως απεριτίφ, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να το απολαύσουμε και μετά το δείπνο.
Xavier Μισαηλίδης
Υλικά
- 1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, καστανή
- 1/2 λάιμ
- 1/2 ροζ γκρέιπφρουτ
- 1/2 λεμόνι
- 60 ml τζιν της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας γλυκό υποβρύχιο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοκτέιλ apple tziz, αρχικά χτυπάμε στο μούλτι το μήλο, το αγγούρι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
- Προσθέτουμε τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το τζιν και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο (ιδανικά, μεγάλα παγάκια).
- Προσθέτουμε το μείγμα και βυθίζουμε το γλυκό υποβρύχιο.
- Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με λεπτές λωρίδες αγγουριού.
- Σερβίρουμε, το κοκτέιλ apple tziz, αμέσως.