Η ιστορία θέλει στα μέσα του 20ού αιώνα μηχανικοί στις πετρελαιοπηγές στην Αραβία να ανακατεύουν με τα κατσαβίδια τους τις δροσιστικές πορτοκαλάδες ενισχυμένες με βότκα που έπιναν μετά τη δουλειά. Η κλασική, δηλαδή, βότκα πορτοκάλι.
Υλικά
- 60 ml βότκα
- ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- προαιρετικά, λίγες σταγόνες cointreau
- παγάκια
- μισή φέτα πορτοκάλι και ένα κερασάκι μαρασκίνο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βάζουμε μερικά μεγάλα παγάκια στο σέικερ , τη βότκα, το χυμό πορτοκαλιού και λίγες σταγόνες cointreau αν θέλουμε. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε μεγάλο ποτήρι με παγάκια. Στολίζουμε τη φέτα πορτοκάλι σε οδοντογλυφίδα με ένα κερασάκι μαρασκίνο.