Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΤις πιο σημαντικές στιγμές τις συνοδεύουν ευτυχισμένα τραπέζια. Προσφέρετε στους καλεσμένους σας ευφάνταστες συνταγές φτιαγμένες με βούτυρο LURPAK.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 1/4 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
- 1/4 κουταλάκι γλυκού μέχλεπι
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο LURPAK
- 25 γρ. νωπή μαγιά
- 250 γρ. γάλα
- 1 αυγό
- Λίγο σουσάμι
- 2 τυριά Camembert CASTELLO
Διαδικασία
- Κοπανίζουμε τη μαστίχα και το μέχλεπι με τη ζάχαρη και βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το αλεύρι και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, το προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και ανακατεύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και προσθέτουμε το μισό στη ζύμη. Ζυμώνουμε για 1 λεπτό ακόμα και πλάθουμε σε ψωμάκια.
- Αφαιρούμε τη συσκευασία από τα τυριά, τα χαράζουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Βάζουμε τα ψωμάκια γύρω, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με το αυγό που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως.