
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΔεν έχει πολλά πολλά κοσμητικά το πασχαλινό αρνάκι στην Πόλη. Η νοστιμιά του προκύπτει από τα καλά υλικά και το αργό μαγείρεμα, μέχρι να λιώσει το κρέας και να μελώσει. Το στόμα δεν πρέπει να σαστίζει με πολλά. Ιδίως σε ένα τραπέζι με ποικιλία μεζέδων.
Μελίσσα Φινφίνη - Κυρίτση
Υλικά
- 2 κιλά αρνί (κότσια, μπούτι, σπάλα), κομμένα σε μερίδες
- 6 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 250 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το αρνάκι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί μαζί με τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες, περιχύνουμε με το λάδι και καλύπτουμε καλά με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.