Κείμενο: Κλεομένης Ζουρνατζής
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΧειμώνας και ώρα για χόρτα που είναι στα καλύτερά τους!
Υλικά
- 500 γρ. (καθαρό βάρος- περίπου 700 γρ. ακαθάριστα) χόρτα διάφορα (λάπαθα, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες), καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 1 πράσο, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένο σε φέτες
- 6 αυγά
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 - 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε έξι λακκούβες ανάμέσα στα χόρτα. Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα. Σερβίρουμε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύουμε με ανθότυρο ή φέτα.