Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΌταν το ζητούμενο είναι το φρέσκο ψάρι, τότε η απάντηση περιλαμβάνει τη φρεσκάδα και την ποικιλία των ψαράδων BLUE ISLAND.
Υλικά
- 1-1,5 κιλό φαγκρί (ολόκληρο ψάρι) από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- Μερικά κλωνάρια μαϊντανό
- Θαλασσινό αλάτι
- 60 γρ. ψωμί τριμμένο
Για το μείγμα ντομάτας
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 25 γρ. μαϊντανό
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε στην κοιλιά του μερικά κλωνάρια μαϊντανό και το κρατάμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε το μείγμα ντομάτας: καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό.
- Τα βάζουμε όλα μαζί σε λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι κι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε διπλή λαδόκολλα στη βάση ενός μεγάλου ταψιού. Απλώνουμε πρώτα το τριμμένο ψωμί στο σχήμα του ψαριού και βάζουμε πάνω σε αυτό το μισό μείγμα με τις ντομάτες. Τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε πολύ καλά, γύρω-γύρω.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ για μισή ώρα ακόμα.