Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΤο κλασικό κοκτέιλ στην πιο παγωμένη εκδοχή του. Καλοκαιρινό, δροσιστικό και δυνατό ποτό.
Υλικά
40 ml τεκίλα
20 ml χυμός λάιμ
10 ml triple sec
1 φλιτζ. τσαγιού παγάκια
αλάτι
φέτες από λάιμ για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε frozen margarita, περνάμε μία φέτα λάιμ γύρω-γύρω στα χείλη ενός ποτηριού της Μαργαρίτας και κατόπιν αναποδογυρίζουμε το ποτήρι μέσα σε αλάτι, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα λεπτό κορδονάκι αλατιού.
Βάζουμε την τεκίλα, το λάιμ, το triple sec και τα παγάκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν και το κοκτέιλ να πάρει τη μορφή γρανίτας.
Σερβίρουμε στο ποτήρι και γαρνίρουμε με μία φέτα λάιμ. Εναλλακτικά, σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με καλαμάκι.