Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑυτά τα υπέροχα, σοκολατένια μπισκότα είναι το τέλειο σπιτικό σνακ για όλες τις ώρες!
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 55 γρ. κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- ελάχιστο αλάτι (ίσα ίσα στη μύτη του κουταλιού)
- 115 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη με μαλακή υφή (αυτή που μοιάζει με άμμο)
- 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. σούπας (15 ml) γάλα
- 230 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Διαδικασία
- Για τα cookies διπλής μαύρης σοκολάτας ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
- Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας σε υψηλή ταχύτητα.
- Τέλος, προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να σκορπίσουν παντού.
- Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων (βγαίνουν 8 μπαλάκια).
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
- Ψήνουμε για 11-13 λεπτά.
- Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (καλύτερα πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.