Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε ώριμα σύκα, ζάχαρη και χυμό λεμονιού φτιάχνουμε μια απλή και νόστιμη μαρμελάδα ιδανική για το πρωινό, για τα γλυκά μας, αλλά και για να συνοδεύσουμε τυριά.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
- 1.200 γρ. σύκα ώριμα, μελωμένα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Μυστικά
*Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα: Πλένουµε τα βάζα µε καυτό νερό, τα σκουπίζουµε και τα βάζουµε στον φούρνο, στους 150° C, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν καλά. Τα γεµίζουµε όσο είναι ζεστά.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα σύκο πρώτα πλένουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τα φρούτα.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε 30 λεπτά. .
- Κατόπιν τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 - 30 λεπτά. Έχουμε το νου μας κι αν χρειαστεί ξαφρίζουμε, πάντα με ξύλινη κουτάλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.