Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Αν θέλουμε να αρωματίσουμε στα γρήγορα το ελαιόλαδο που θα βάλουμε στα ψητά λαχανικά, σε μια βραστή σαλάτα ή ακόμα και σε σούπα κάνουμε το εξής: ζεσταίνουμε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, να μην κάψει. Ρίχνουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια, και το σοτάρουμε ελάχιστα, χωρίς να ροδίσει. Αποσύρουμε. Αν δεν θέλουμε έντονη μυρωδιά, μπορούμε να βγάλουμε το σκόρδο. Το φαγητό θα νοστιμίσει μεμιάς και θα αποκτήσει απαλό σκορδάτο άρωμα.