Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΔροσερή και αναζωογονητική γρανίτα καρπούζι. Μια μικρή ποσότητα από τσάι earl grey κάνει τη διαφορά.
Υλικά
450 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο (χωρίς κουκούτσια)
Για το σιρόπι
50 γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 - 3 κουτ. γλυκού τσάι earl grey
Διαδικασία
Σιρόπι
Για να φτιάξουμε τη γρανίτα καρπούζι με earl grey ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 - 12 λεπτά.
Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη.
Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Γρανίτα
Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα εκτός ψυγείου για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα την ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου.
Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι καρπούζι.