Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΜε πεπόνι και πράσινο τσάι φτιάχνουμε δροσιστική γρανίτα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
420 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο
Για το σιρόπι
50 γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 - 3 κουτ. γλυκού πράσινο τσάι
Διαδικασία
Σιρόπι
Για να φτιάξουμε τη γρανίτα πεπόνι ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 8 - 10 λεπτά.
Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη.
Βράζουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρώς το σιρόπι
Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Γρανίτα
Βάζουμε το πεπόνι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Διατηρείται εκεί για αρκετό καιρό.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου.
Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.