Το ψήνουμε μόνο 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά, να ζεσταθεί εσωτερικά και να γυαλίσει και είναι έτοιμο. Το πιο απλό και νόστιμο κυρίως που πάει με τα πάντα για ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
1 καπνιστό χοιρομέρι, βάρους 6-7 κιλών με το λίπος του, χαραγμένο σε καρεδάκια των 5 εκ.
Για το γλάσο
250 ml ζωμός κότας
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Γλάσο
Για να φτιάξουμε χοιρομέρι με γλάσο μελιού, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, τα υλικά για το γλάσο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
Βάζουμε το χοιρμέρι σε ταψί.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το χοιρομέρι με το γλάσο που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά εξωτερικά και να ζεσταθεί στο κέντρο του.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Κόβουμε, το χοιρομέρι με γλάσο μελιού, σε φέτες, που σερβίρουμε ζεστές, χλιαρές ή όταν κρυώσουν.