Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση, συνοδεύονται ιδανικά με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς και γίνονται πλήρες γεύμα.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα, σε ροδέλες πάχους 3 εκ.
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ρυζάλευρο (όχι η παιδική τροφή)
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
- 350 ml μπίρα της αρεσκείας μας ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Βουτάμε τα καλαμάρια στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.