Εκτός από τα κουπέπια, τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, στην Κύπρο γεμίζουν με κιμά, ρύζι και μπόλικα μυρωδικά και μεγάλα, αφράτα ξερά κρεμμύδια. Θεωρείται οικογενειακό φαγητό, αλλά και μεζές περιωπής.
Τα πιο αγαπημένα φρούτα του μήνα, τα σταφύλια και τα σύκα, γίνονται σαλάτα και εμπλουτίζονται με δροσερό, φρέσκο τυρί και εκλεκτό αλλαντικό για ένα πλούσιο, αλλά ελαφρύ γεύμα.
Νόστιμες, θρεπτικές και οικονομικές, οι γόπες γίνονται εύκολα και γρήγορα στον φούρνο. Με ένα μυρωδάτο μείγμα στην κοιλιά και μια ιδιότυπη σάλτσα από πάνω γίνονται μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία.
Μια πλούσια και αρωματική οσπριοσαλάτα με φακές και τρυφερά κολοκυθάκια. Οι ξηροί καρποί και τα μυρωδικά μπορούν να αλλάξουν κατά τα γούστα μας: αντί για φυστίκια Αιγίνης να βάλουμε αμύγδαλα, κουκουνάρια ή φουντούκια και αντί για κόλιανδρο, μαϊντανό, άνηθο ή δυόσμο.