Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Αποθήκευση για αργότεραΕπιλέγουμε τα πιο μεγάλα, τα πιο ευρύχωρα κοχύλια, ώστε να χωρέσουν μπόλικη από τη μυρωδάτη γέμιση με σπανάκι, τυριά και μυρωδικά. Η ίδια γέμιση ταιριάζει και με κανελόνια και με λαζάνια, αλλά με τα κοχύλια θα ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα.
Υλικά
20-24 ζυμαρικά κοχύλια, μεγάλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
250 γρ. φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
100 ml κρέμα γάλακτος
5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
300 γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο
120 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
2-3 κουτ. σούπας κολοκυθόσποροι
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και το ανθότυρο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα βρασμένα κοχύλια με το μείγμα και τα στρώνουμε σε μέτριο ταψί, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε το άνοιγμα κάθε ζυμαρικού με το πεκορίνο και ψήνουμε σε γκριλ προθερμασμένο στους 180°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το πεκορίνο. Σκορπίζουμε τους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε.