Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 κούπες μερέντα
2 αυγά
1 κάψουλα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το πλάσιμο
Διαδικασία
Βάζουμε τη 1 κούπα μερέντα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.
Αλευρώνοντας τα χέρια μας συνεχώς, γιατί η συγκεκριμένη ζύμη είναι κολλώδης, πλάθουμε γρήγορα μικρές, ισομεγέθεις μπάλες, βάρους περίπου 30 γρ.
Τις ακουμπάμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Τα κολλάμε ανά δύο με λίγη μερέντα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) από τη δεύτερη κούπα που έχουμε κρατήσει.
Λέγοντας μερέντα, εννοούμε οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας φουντουκιού συνηθίζουμε να αγοράζουμε.
Αν πλάσουμε μπισκότα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος.