https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/light-healthy/μπιφτέκια-γαλοπούλας-με-καροτένια-σος-γιαουρτιού
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/σνακς-street-food/μυζηθροκεφτέδες-με-βασιλικό
Η πλούσια και πυκνή υφή αυτών των κεφτέδων οφείλεται στα τυριά και συνδυάζεται μοναδικά με τη στιβαρή μυρωδιά του βασιλικού....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/σπαλομπριζόλες-κρασάτες-στον-φούρνο
Τι πιο εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό από μια ζουμερή σπαλομπριζόλα, αρωματισμένη με κρασί, μουστάρδα και ρίγανη. Τις συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/κοτόπουλο-στο-τηγάνι-με-φασκόμηλο-και-μαϊντανό
Το φασκόμηλο, που αγαπούν πολύ οι Ιταλοί στα πουλερικά και τα κρεατικά τους, δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα στο κατά τα άλλα απλό και γρήγορο κοτόπουλο της συνταγής. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή με πιλάφι ή με τραγανές τηγανητές πατάτες....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/2-κρεατόσουπα-με-τραχανά
Πλούσια, λαχταριστή, καταπραϋντική και εύκολη, είναι η ιδανική σούπα για τις κρύες ημέρες στο σπίτι. Μπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τον ξινό τραχανά με γλυκό ή με ένα μικρόσχημο ζυμαρικό, όπως αστράκι ή φιδέ....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/γίγαντες-στην-κατσαρόλα-με-δυόσμο
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/γλυκά/κλασικά-αγαπημένα/1-κρέπα-με-καραμέλα-σοκολάτα-και-μπανάνες
Ετοιμάζουμε την δική μας κρέπα - κόλαση!...
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/χορτόσουπα-με-καυκαλήθρες-και-κρέμα-φέτας
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/κοτόσουπα-αυγολέμονο-με-χειμωνιάτικες-ρίζες-ψημένες-σε-μπράντι
Από τις πιο νόστιμες κοτόσουπες, με τη γήινη γλύκα που δίνουν οι χειμωνιάτικες ρίζες να ανεβάζουν σημαντικά τη γεύση της....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/προζυμένιο-καρβέλι-με-3-ειδών-άλευρα
Σκούρο, βαρύ, με μεστή γεύση και τραγανή κόρα. Για να το πετύχουμε, χρειάζεται οπωσδήποτε προζύμι. Έτσι το ψωμί γίνεται πιο θρεπτικό και διατηρείται άθικτο πολλές μέρες....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/ψαρονέφρι-με-γλυκό-κρασί
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/κoλοκυθόπιτα-χωρίς-φύλλο
Μια πίτα πάντα είναι ευπρόσδεκτη στο οικογενειακό τραπέζι. Πόσω μάλλον όταν γίνεται εύκολα, χωρίς φύλλο και ζυμάρια, και έχει ως βασικό υλικό την εορταστική κολοκύθα και μυρωδάτα τυριά....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/τραχανάς-κοκκινιστός
Ζεστός, καταπραϋντικός και απίστευτα γρήγορος και απλός ο τραχανάς. Τον απολαμβάνουμε σκέτο ή με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/εύκολα-γρήγορα/πένες-με-γαρίδες-μανιτάρια-και-πέστο
Στο ποτήρι μας, μια αρωματική Μαλαγουζιά....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/πιλάφι-με-μανιτάρια-και-αρακά
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με σύγλινο ή απάκι ή ένα καπνιστό ζαμπόν και να εμπλουτίσουμε το πιλάφι με κύβους γραβιέρας, που θα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος, ίσα να λιώσουν ελαφρώς....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/κοτόπουλο-γλυκόξινο
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/εύκολα-γρήγορα/koυνουπίδι-λαδερό-με-πατάτες-και-πράσα
Ένα ιδιαίτερο λαδερό με κάμποσα μυστικά νοστιμιάς. Ένα από αυτά είναι η χρήση του ελαιολάδου. Χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα στο μαγείρεμα και με το υπόλοιπο, ωμό, περιχύνουμε το έτοιμο πλέον φαγητό. Έτσι έχουμε όλο το μπουκέτο αρωμάτων και τη φρεσκάδα του ελαιολάδου στο πιάτο μας....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/ριζότο-με-κρόκο-κοζάνης
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/γαρίδες-κοκτέιλ-νέας-γενιάς-με-μαγιονέζα-αβοκάντο
Αντικαθιστούμε την καλτ ροζ σάλτσα στις γαρίδες κοκτέιλ με μια κρέμα-μαγιονέζα από αβοκάντο, με ένα ανάλαφρο γουακαμόλε δηλαδή, σερβιρισμένο δίπλα στις γαρίδες και σε σαλάτα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/πρασινάδες-με-ζεστό-κατσικίσιο-τυρί-ρόδι-και-σάλτσα-καρύδι
Κλασικός συνδυασμός, εδώ σε μια παραλλαγή με ενδιαφέρουσες υφές. Το κατσικίσιο τυρί θα δώσει την επιθυμητή λιπαρότητα, ενώ το αχλάδι οξύτητα και φρεσκάδα. Προτιμήστε αρωματικές ποικιλίες αχλαδιών, όπως και καρύδια νέας εσοδείας για τη σάλτσα, για φίνο αποτέλεσμα....