ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
HOME  /  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποτελέσματα 1-20 από 603 που βρέθηκαν αναζητώντας Νένα Ισμυρνόγλου.

1. Χοντρά μακαρόνια με σουπιές κοκκινιστές και το μελάνι τους

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/νηστήσιμες-συνταγές/χοντρά-μακαρόνια-με-σουπιές-κοκκινιστές-και-το-μελάνι-τους

2. Μοσχαράκι με σπανάκι και λευκό κρασί

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/μοσχαράκι-με-σπανάκι-και-λευκό-κρασί

3. Γλυκόξινο κοτόπουλο με σόγια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/εύκολα-γρήγορα/γλυκόξινο-κοτόπουλο-με-σόγια

Ανοίγουμε ένα Cabernet Sauvignon και συνοδεύουμε ένα εύκολο και εξωτικό γεύμα....

4. Βίδες φουρνιστές με ανοιξιάτικα λαχανικά

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/βίδες-φουρνιστές-με-ανοιξιάτικα-λαχανικά

Όλη η άνοιξη στο πιάτο μας. Από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες και τον αρακά μέχρι το φρέσκο ανθότυρο, που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά του....

5. Τσάτνεϊ φράουλας

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/γλυκά/κλασικά-αγαπημένα/τσάτνεϊ-φράουλας

6. Μπανανόψωμο με σπιτικό άλειμμα σοκολάτας

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/σνακς-street-food/μπανανόψωμο-με-σπιτικό-άλειμμα-σοκολάτας

Δύο συνταγές-έκπληξη....

7. Αρωματικές γαρίδες με μάνγκο και αφράτη ταραμοσαλάτα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/νηστήσιμες-συνταγές/1-αρωματικές-γαρίδες-με-μάνγκο-και-αφράτη-ταραμοσαλάτα

Πρωτότυπες αυτές οι γαρίδες. Αν δεν έχουμε μάνγκο, το αντικαθιστούμε με καστανή ζάχαρη, με διαφορετικό μεν αποτέλεσμα, αλλά εξίσου υπέροχη γεύση....

8. Σιρόπι φράουλας για το παγωτό ή το γιαούρτι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/γλυκά/κλασικά-αγαπημένα/σιρόπι-φράουλας-για-το-παγωτό-ή-το-γιαούρτι

9. Ριγκατόνι με σάλτσα ταραμά, πιπεριές Φλωρίνης και αμύγδαλα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/νηστήσιμες-συνταγές/1-ριγκατόνι-με-σάλτσα-ταραμά-πιπεριές-φλωρίνης-και-αμύγδαλα

Δοκιμάστε την πρωτότυπη σάλτσα ταραμά στα μακαρόνια δίνει μια ξεχωριστή γεύση....

10. Τσιπούρες στον φούρνο με κρόκο Κοζάνης

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/τσιπούρες-στον-φούρνο-με-κρόκο-κοζάνης

Μυρωδάτα ψάρια στον φούρνο, τα οποία μπορούμε να συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ή με τα υπέροχα σέσκουλα με πορτοκάλι που προτείνει η σεφ....

11. Μπακαλιάο ἢ ἄλλο ψάρι μεγάλο λιαστὸ

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/μπακαλιάο-ἢ-ἄλλο-ψάρι-μεγάλο-λιαστὸ

Το πάστωμα των ψαριών είναι από τις πιο παλιές μεθόδους συντήρησής τους. Οι Έλληνες του Εύξεινου Πόντου πάστωναν τόνους ψάρια και τα εμπορεύονταν μέχρι τις εσχατιές της δυτικής Μεσογείου. Επιστρέφοντας, έφερναν ιδέες για συνταγές και νέα προϊόντα. Κάπως έτσι πρέπει να έφτασε μέχρι τον μάγειρά μας η λέξη «μπακαλιάο», της οποίας την πορτογαλική ονομασία (bacalhau) άφησε σχεδόν αναλλοίωτη στο χειρόγραφό του. Πάντως ο μεσογειακός μπακαλιάρος, γνωστός ως μερλούτσος (γένος Merluccius), δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τα μεγαλόσωμα ξαδέρφια του από τον Ατλαντικό που τόσο αγαπούν οι Πορτογάλοι, αν και ανήκει στην ίδια οικογένεια, των γάδων. Πιθανότατα λοιπόν ο μάγειράς μας κάνει λόγο για τον μπακαλιάρο Ατλαντικού, μια και τον αναφέρει με το αυθεντικό του όνομα. Η συνταγή είναι εντυπωσιακή, με τις γλυκόξινες γεύσεις να εξισορροπούν την αλμύρα του ψαριού και με τα μυρωδικά να το απογειώνουν....

12. Κοτόπουλο κρασάτο με μάραθο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/κοτόπουλο-κρασάτο-με-μάραθο

Ο μάραθος είναι στην εποχή του. Αναζητούμε άγριο, για το έντονο άρωμά του. Αν δεν βρούμε, δεν ανησυχούμε. Το φαγητό γίνεται νοστιμότατο και με σπαρτό μάραθο, αλλά και με άνηθο....

13. Φασολάδα λεμονάτη με μάραθο και αγκινάρες

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/φασολάδα-λεμονάτη-με-μάραθο-και-αγκινάρες

Ανοιξιάτικη η σημερινή φασολάδα μας με τις πρώτες αγκινάρες και τον μυρωδάτο μάραθο να δίνουν τον τόνο....

14. Χταπόδι κονφί στη γάστρα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/χταπόδι-κονφί-στη-γάστρα

Ο μάγειρας είναι σαφής, το σιγομαγείρεμα του χταποδιού μόνο σε λάδι για αρκετές ώρες είναι «ὡραιότατος τρόπος νὰ μαγερευθεῖ ». Το σημερινό κονφί αλλά και το μαγείρεμα εν κενώ σε μια συνταγή. Για να το επιτύχει, καλύπτει το χταπόδι με πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο, «λάδι πολλὰ καλὸ», και σφραγίζει το σκεύος με ζυμάρι για να μη φεύγουν οι υδρατμοί. «Τὸ λάδι τὸ φκαιρώνεις καὶ τίποτας δὲν καταλύεται, ἤγουν δὲν φυραίνει, ἀπὸ τὸ λάδι» μας συμβουλεύει αλλά και μας καθησυχάζει. Δηλαδή τόσο λάδι και μάλιστα καλό, σιγομαγειρεμένο σε σφραγισμένο σκεύος, δεν ελαττώνεται (φυραίνει). Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε (φκαιρώνεις) σε άλλο σκεύος και τίποτα δεν πάει χαμένο. Όσο για το χταπόδι; Λουκούμι! Η Νένα Ισμυρνόγλου, που επίσης δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο, την κάνει μια ωραιότατη, ιδιότυπη σάλτσα, που εκτός από ωραίο συνοδευτικό του χταποδιού, μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για διάφορα μαγειρέματα, όπως ριζότι, σουπιές με σπανάκι κ.ά....

15. Χοιρινό λεμονάτο, ιδιαίτερο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/χοιρινό-λεμονάτο-ιδιαίτερο

16. Ριζότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και φέτα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/ριζότο-με-γαρίδες-κρόκο-κοζάνης-και-φέτα

Τo εθνικό μας τυρί τρυπώνει στην ιταλική συνταγή και κερδίζει με την ένταση και τον πικάντικο χαρακτήρα του. Επιλέγουμε μια δυνατή βαρελίσια φέτα....

17. Μικρά μοσχαρίσια κεμπάπ με λουκάνικο μαύρου χοίρου, κόκκινη σάλτσα και αυγά μάτια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/μικρά-μοσχαρίσια-κεμπάπ-με-λουκάνικο-μαύρου-χοίρου-κόκκινη-σάλτσα-και-αυγά-μάτια

Για να τιμήσουμε την κρεοφαγία της Τσικνοπέμπτης όπως της πρέπει....

18. Μπιφτέκια γαλοπούλας με καροτένια σος γιαουρτιού

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/light-healthy/μπιφτέκια-γαλοπούλας-με-καροτένια-σος-γιαουρτιού

19. Μυζηθροκεφτέδες με βασιλικό

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/σνακς-street-food/μυζηθροκεφτέδες-με-βασιλικό

Η πλούσια και πυκνή υφή αυτών των κεφτέδων οφείλεται στα τυριά και συνδυάζεται μοναδικά με τη στιβαρή μυρωδιά του βασιλικού....

20. Σπαλομπριζόλες κρασάτες στον φούρνο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/σπαλομπριζόλες-κρασάτες-στον-φούρνο

Τι πιο εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό από μια ζουμερή σπαλομπριζόλα, αρωματισμένη με κρασί, μουστάρδα και ρίγανη. Τις συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου....