
Μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας εμπλουτισμένη με πολτό από φρέσκα μούσμουλα που της χαρίζει μια φρουτένια γεύση και την κάνει πιο καλοκαιρινή. Ιδανική για παγωτό, κέικ, μπισκότα, πάνκεϊκ, κρέπες και αυγοφέτες.
Υλικά
- 200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 15-16 ώριμα μούσμουλα, καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια
- 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
- Για την καραμέλα με μούσμουλα ξεκινάμε πολτοποιώντας στον πολυκόφτη τα μούσμουλα.
- Παράλληλα, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί πάρα πολύ καλά ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, περιμένοντας να λιώσει κάθε δόση πριν ρίξουμε την επόμενη. Πού και πού ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη και έχει μετατραπεί σε ξανθιά καραμέλα, ρίχνουμε τον πολτό των μούσμουλων και το τζίντζερ και αφήνουμε να βράσει μέσα στην καραμέλα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βάζο. Η καραμέλα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.