
Τα χαρουποπαξίμαδα και το γιαούρτι που προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά κάνουν αυτά μοσχαρίσια μπιφτέκια εξαιρετικά αφράτα!
Υλικά
- 900 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 100 γρ. παξιμάδι χαρουπιού, τριμμένο στον πολυκόφτη
- τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αφράτα, πικάντικα μοσχαρίσια μπιφτέκια με χαρουποπαξίμαδα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πάπρικα για 4 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα κρεμμυδιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
- Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.