Φωτογραφία: Κωστής Σωχωρίτης
Αποθήκευση για αργότεραΓρήγορα και απλά, μόνο με ένα σέικερ, μπορεί κανείς να ετοιμάσει ένα ανανεωτικό και ζωηρό και γλυκόξινο daiquiri καρπούζι.
Αρμάντο Ηλία
Υλικά
60 ml λευκό ρούμι
4-5 κομματάκια καρπούζι
20 ml σιρόπι ζάχαρης*
25 ml χυμό λάιμ
*Για το σιρόπι ζάχαρης
1 κιλό ζάχαρη
800 ml νερό
Διαδικασία
Για το σιρόπι ζάχαρης
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη και 800 ml νερό και ομογενοποιούμε.
Για το κοκτέιλ
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά.
Με ένα γουδοχέρι πατάμε τα κομμάτια καρπουζιού μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και απογεμίζουμε με πάγο.
Χτυπάμε για 10'' και διπλοσουρώνουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με φλούδα λάιμ.