
Με τα ξινούτσικα φρούτα του δάσους φτιάχνουμε μια μαρμελάδα εύκολη που θα απογειώσει τα πρωινά μας.
Υλικά
- 1 κιλό φρούτα του δάσους
- 750 γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Μυστικά
Φτιάξαμε και μπάρες μαρμελάδας
Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε 250 γρ. αλεύρι, 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 τσιμπιά αλάτι, 230 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, και 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα σκληρό ζυμάρι. Απλώνουμε λίγο παραπάνω από το μισό μέσα σε ένα βουτυρωμένο ταψί περίπου 18 x 28 εκ., πιέζοντάς το με την παλάμη μας να απλώσει και να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα. Από πάνω απλώνουμε 350 γρ. μαρμελάδα. Σκορπάμε εδώ κι εκεί την υπόλοιπη ζύμη σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα φρούτα και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα τους χυμούς τους.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για να μην κολλήσει η μαρμελάδα, για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσέχουμε να μην την παραβράσουμε, γιατί θα σκουρύνει.
- Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.