Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Υλικά
500 γρ. αμύγδαλα λευκά
300 γρ. ζάχαρη άχνη + 250 γρ. επιπλέον για επικάλυψη
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
5 - 6 πικραμύγδαλα (αν έχουμε), για περισσότερο άρωμα
Διαδικασία
Αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα αμύγδαλα (και τα πικραμύγδαλα, αν βάλουμε) με τα 300 γρ. ζάχαρη άχνη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε το μείγμα για περίπου μισή ώρα, να ξεκουραστεί και να σφίξει ελαφρώς στο ψυγείο.
Μετά, πλάθουμε μικρά αμυγδαλωτά σε οβάλ ή στρογγυλό σχήμα.
Βάζουμε τα 250 γρ. άχνη σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε δόσεις τα αμυγδαλωτά, ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές με άχνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Αραδιάζουμε τα αμυγδαλωτά στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πρέπει να μείνουν μαλακά στο εσωτερικό τους.