Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΚάτι μεταξύ μπισκότου και cupcake θυμίζουν αυτά τα cookie cups, τα οποία είναι μάλιστα και vegan. Τα γεμίζουμε με έτοιμη πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα.
Μαρία Παπαδοπούλου
Υλικά
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 80 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 80 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. ηλιέλαιο + λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 70 γρ. νερό
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- vegan πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα (περίπου 1 κουτ. σούπας ή του γλυκού για κάθε cookie, ανάλογα με το πόσο πλούσιο σε γέμιση θέλουμε να είναι)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε vegan cookie cups με πραλίνα φουντουκιού, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε την καστανή με τη λευκή ζάχαρη και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.
- Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα 12 θέσεων για cupcakes και βάζουμε από 50-60 γρ. μείγμα στην κάθε θέση.
- Ψήνουμε για 15-17 λεπτά. Το κέντρο τους θα είναι ακόμα πολύ μαλακό.
- Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο.
- Τα γεμίζουμε με όση πραλίνα φουντουκιού θέλουμε και τα σερβίρουμε.