![](assets/modules/wnp/articles/202502/9292/images/b_mous_manouri_kidonia.jpg)
Με μανούρι και καραμελωμένο κυδώνι φτιάχνουμε μια ελαφριά μους, ιδανική για το τέλος ενός πλούσιου γεύματος.
Υλικά
- 1 μικρό κυδώνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους περίπου 1 - 2 εκ.
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 600 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σάλτσα βύσσινο
- 200 γρ. βύσσινα από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
- χυμός από 1 μέτριο πορτοκάλι
- 50 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
- Για την μους μανούρι με κυδώνια και σάλτσα βύσσινου ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 300 ml νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Προσθέτουμε το κυδώνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει.
- Αν έχουν μείνει υγρά, στραγγίζουμε το κυδώνι σε ένα σουρωτήρι.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί και τη ζάχαρη άχνη για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
- Ρίχνουμε το κυδώνι και ανακατεύουμε με σπάτουλα, να πάει παντού.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε χαμηλά ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για την σάλτσα βύσσινο
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.