Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΠαρέα με αγαπημένα κρασιά από το Κτήμα Γαίας, ψήνουμε καρπασίτικο οφτόν της τερατσιάς, ετοιμάζουμε σαγανάκι με παφίτικο τυρί και τελειώνουμε με μια δροσιστική μαχαλεπία με χαλεπιανά.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. corn flour
- 1/2 κουταλάκι τσαγιού μαστίχα ακοπάνιστη
- 200 ml φρέσκια κρέμα
- 100 γρ. χαλεπιανά
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
Συνδυάστε το με
Κουμανδαρία από το Οινοποιείο Κυπερούντας
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι:
- Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε τη μαχαλεπία:
- Βάζουμε τα 2/3 από το γάλα σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Κοπανίζουμε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την ρίχνουμε στο γάλα. Διαλύουμε το corn flour με το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μόλις το μείγμα ζεσταθεί λίγο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αδειάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη με τρόπο που να ακουμπά στην κρέμα, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κρούστα.
- Αφήνουμε να γίνει ελαφρώς χλιαρή και τη βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει καλά, χτυπούμε μέσα τη φρέσκια κρέμα με μίξερ ή στο χέρι.
- Παγώνουμε και σερβίρουμε με χοντρο-κοπανισμένα χαλεπιανά και το κρύο σιρόπι.