Ο ντάκος γίνεται και γλυκός! Συνοδεύουμε με φρούτα εποχής και ζεστή σάλτσα λουίζας και απολαμβάνουμε για πρωινό ή ως σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά
- 30 ml νερό ή λευκό κρασί
- 60 γρ. μέλι
- 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένη λουίζα
- 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
- 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού φρούτα εποχής
- 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
Μυστικά
Μπορούμε να σερβίρουμε τον γλυκό ντάκο με τσάι γιασεμί με τσάι που έχουμε βράσει μαζί με 1 κάψα καρδάμωμο, για να αρωματιστεί.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον γλυκό ντάκο με φρούτα εποχής και ζεστή σάλτσα λουίζας, πρώτα βράζουμε σε ένα μικρό μπρίκι 30 ml νερό ή λευκό κρασί και μόλις πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα 60 γρ. μέλι και 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένη λουίζα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε μπολ – αν είναι μεγάλα τα παξιμάδια, τα σπάμε.
- Ρίχνουμε 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού φρούτα εποχής σε κομμάτια, 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι και λίγο ακόμα μέλι και σερβίρουμε.