Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά: Για τη γέμιση: 1½ φλιτζ. τσαγιού περισσεύματα από ιμάμ, σε μικρά κομμάτια, 1 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα, 1/2 φλιτζ. τριμμένο κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί που έχουμε στο ψυγείο, 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος, 1 ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τις κρέπες και το ψήσιμο 8 κρέπες: 2 αυγά, καλά χτυπημένα, 250 ml φρέσκο γάλα, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ταψί, 2 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί, τριμμένο.
Διαδικασία: Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ιμάμ, τη φέτα, το τυρί, το γιαούρτι, το δυόσμο, τις ντομάτες, πιπέρι και λίγο αλάτι.
Κρέπες + ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι. Απλώνουμε μία κρέπα σε ξύλο κοπής και βάζουμε στο κέντρο της 1 - 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Μπορούμε είτε να τυλίξουμε τις κρέπες σε ρολό είτε να καλύψουμε τη γέμιση σαν φάκελο.
Βάζουμε τις κρέπες στο ταψί κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο, μέχρι να ενωθούν καλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τις κρέπες. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουτ. σούπας τριμμένο τυρί και τις ψήνουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και οι κρέπες να ροδίσουν.
Τις σερβίρουμε ζεστές.