Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά (για 4 άτομα): 2 φλιτζ. τσαγιού ψαχνό από το υπόλοιπο βραστό ή ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα, 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 4 αυγά, χτυπημένα 1/2 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια (αν θέλουμε), 120 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί (π.χ. γραβιέρα ή ό,τι μας βρίσκεται στο ψυγείο), χοντροτριμμένο, 2 κουτ. γλυκού κάρι ή πάπρικα σε σκόνη.
Διαδικασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Αν χρησιμοποιήσουμε τα φουντούκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία και τα καβουρδίζουμε για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 170° C.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, μετά από περίπου 2 λεπτά, και να αλλάζουν χρώμα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς για περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κάρι ή την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως, συνοδεία ψωμιού.