Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Η έξτρα δυνατή φωτιά που πετυχαίνουν οι επαγγελματικοί φούρνοι των σεφ, είναι το μυστικό για ρόδινα, υπέροχα καραμελωμένα ψητά λαχανικά.
Για να το πετύχουμε αυτό:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στην υψηλότερη που διαθέτει η συσκευή.
- Μετά, βάζουμε στον καυτό φούρνο το ταψί που θα ψήσουμε τα λαχανικά άδειο και το αφήνουμε και αυτό να κάψει καλά για 10 - 15 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά που θα ψήσουμε (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες, κολοκύθα ή όποιο άλλο χρησιμοποιήσουμε) με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα αδειάζουμε το καυτό ταψί.
Με τον τρόπο αυτό όλα τα σάκχαρα των λαχανικών θα καούν γρήγορα με την επαφή τους με το καυτό ταψί και τη θερμοκρασία του φούρνου και θα καραμελώσουν θαυμάσια και… επαγγελματικά!