Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓια γεύμα στη στιγμή, ετοιμάζουμε μια ομελέτα με φασολάκια. Ο βασιλικός δροσίζει και δίνει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό.
Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού φασολάκια κατεψυγμένα
2 κουτ. σούπας αρακάς
4 αυγά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας γάλα
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός, τριμμένος
αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την ομελέτα με φασολάκια και βασιλικό, πρώτα ζεματίζουμε τα φασολάκια και τον αρακά, για 4 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τα φασολάκια σε 2 ή 3 κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό, τον αρακά, τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το γκριλ.
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά.
Αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας, σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι και ψήνουμε την ομελέτα για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί από την κάτω πλευρά.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, σε ψηλό ράφι, και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο για 5 - 6 λεπτά ακόμη, μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει και να ροδίσει
Βγάζουμε το τηγάνι με γάντι φούρνου.