Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Καταρχάς, βάζουμε το αυγό κάτω από τρεχούμενο νερό αμέσως μόλις το βγάλουμε από το μπρίκι για να κρυώσει. Στη συνέχεια, το ρολάρουμε στον πάγκο της κουζίνας πιέζοντας ελαφρώς για να ραγίσει το τσόφλι και να αρχίσει να σπάει. Ξεκινάμε να καθαρίζουμε το αυγό από κάτω προς τα πάνω (προς τη «μύτη»), γιατί στο κάτω μέρος του το αυγό έχει συγκεντρώσει μικρή ποσότητα αέρα και έχει δημιουργηθεί ένα μικρό κενό που διευκολύνει το καθάρισμα. Σημειωτέον, όσο πιο φρέσκο το αυγό τόσο πιο δύσκολα θα βγάλουμε το τσόφλι του.