Κείμενο: Βιβή Κωνσταντινίδου
Οταν φτιάξουμε σπιτικό ζωμό (κρέατος, κότας ή λαχανικών) προσθέτουμε μερικά κομμάτια από ένα τυρί της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κομμένα σε λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά. Τις ανακατεύουμε στον καυτό ζωμό μέχρι να λιώσουν και να δώσουν μια απίθανα κρεμώδη όψη, γεύση και υφή στο ζωμό.
Έτσι, θα απογειώσει πιάτα όπως ριζότι, σάλτσες ή σούπες. Μόνη προϋπόθεση να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό αμέσως και όχι να τον φυλάξουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη για μελλοντικό μαγείρεμα.