Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Το καλοκαίρι, όταν φτιάχνουμε κεφτεδάκια, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και στραγγισμένη. Ο κιμάς αφρατεύει, η οσμή του αυγού εξαλείφεται και ως αποτέλεσμα έχουμε πιο ζουμερούς κεφτέδες. Το χειμώνα την αντικαθιστούμε με ένα όξινο υγρό όπως λεμόνι ή ξίδι. Για κάθε κιλό κιμά υπολογίζουμε 1 μεγαλούτσικη ντομάτα, εναλλακτικά 2 κουταλιές λεμόνι ή ξίδι.