Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Για να αποκτήσουν φίνα μυρωδιά τα ζυμαρικά που πρόκειται να καταναλώσουμε σκέτα, μόνο με λάδι και τυρί, βάζουμε στο νερό μέσα στο οποίο βράζουν μυρωδικά της αρεσκείας μας: 1 δαφνόφυλλο, 1 κλωνάρι ρίγανη, 1 κλωνί φασκόμηλο, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, κοτσάνια από μαϊντανό ή άνηθο ή όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει. Αν βάλουμε κοτσάνια, μικρόσχημα μπαχαρικά ή ξερά μυρωδικά, είναι προτιμότερο να τα «κλείσουμε» μέσα σε ένα κομμάτι τουλουπάνι ώστε να τα βγάλουμε μετά με ευκολία.