
Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι γνωστό. Σε αυτή την πανεύκολη συνταγή για αρωματικά ταρτάκια, ο συνδυασμός αυτός είναι στα καλύτερά του!
Υλικά
- 12-15 (ανάλογα με το μέγεθός τους) έτοιμα, ψημένα, ταρτάκια (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 300 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, στραγγισμένο καλά από το σιρόπι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το μέλι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί το μέλι, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ο μισό ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη μαρμελάδα στο εσωτερικό από κάθε ταρτάκι. Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα, την αραιώνουμε με ελάχιστο ζεστό νερό.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια προσεκτικά με την κρέμα σοκολάτας, τα αραδιάζουμε σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ένα κομματάκι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε ταρτάκι και σερβίρουμε.