
Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔεν πετάμε τίποτα! Τον κιμά, το κοτόπουλο ή το μπριάμ που μας περίσσεψε το κλείνουμε σε έτοιμη ζύμη για πεϊνιρλί, παρέα με κίτρινο τυρί ή φέτα, το ψήνουμε και έχουμε ένα τέλειο σνακ ή βραδινό.
Υλικά
- 3 μεγάλες βάσεις για πεϊνιρλί ή 6 μικρές
Γέμιση 1η
- 1 μεγάλη βάση για πεϊνιρλί έτοιμη
- κιμάς που περίσσεψε από μακαρόνια ή κρέας που περίσσεψε, μαγειρεμένο
- πουρές που περίσσεψε
- 1/2 κούπα τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας, τριμμένο
Γέμιση 2η
- μπριάμ που περίσσεψε, στραγγισμένο για να μην έχει πολύ λάδι
- 1⁄2 κούπα φέτα, τρίμμα
- λίγο μαϊντανός
Γέμιση 3η
- κοτόπουλο που περίσσεψε
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1⁄2 κούπα τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας, τριμμένο
- λίγο θυμάρι αποξηραμένο
Διαδικασία
Γέμιση 1η
- Για να ετοιμάσουμε το πεϊνιρλί από περισσεύματα απλώνουμε μέσα στη βάση ή τις βάσεις για πεϊνιρλί τον πουρέ.
- Από πάνω απλώνουμε τον κιμά ή το κρέας (κομμένο σε κομματάκια).
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της βάσης του πεϊνιρλί.
Γέμιση 2η
- Μοιράζουμε το μπριάμ στη βάση ή στις βάσεις για πεϊνιρλί.
- Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα.
- Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της βάσης για πεϊνιρλί.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Γέμιση 3η
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
- Ξαίνουμε το κοτόπουλο με τα δάχτυλα ώστε να ξεχωρίσουν οι ίνες του.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το θυμάρι. Μοιράζουμε το μείγμα στη βάση ή στις βάσεις για πεϊνιρλί.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία των βάσεων για πεϊνιρλί.